Trosa kommun deltar frivilligt i det sjätte massutdöendet!

Trosa kommun har nu avslutat sin samrådsrunda i den utsträckning de tycker att de över huvud taget behöver hålla en sådan för Översiktsplan 2015.

Av de yttranden som inkommit har Sörmlands nyheter rapporterat om MPs syn på de Storslagna planerna för Trosa kommun. Ni kan läsa om dem här:

Det vill MP skrota – Trosa – www.sn.se

MP verkar ha förstått en del av vad som pågår kring klimatförändringar och hur människan faktiskt behöver ta hänsyn till dessa. Detsamma går inte att säga om de som författat Översiktsplan 2015.
De verkar leva i total okunskap om de senaste tjugo-trettio årens rön om det pågående sjätte massutdöendet. Se gärna Vetenskapens världs senaste avsnitt om hur vi med hjälp av de fem tidigare massutdöendeperioderna i jordens historia kan mäta vår tids accelererande fart mot det sjätte utdöendet. Denna gång kommer inte meteorer eller vulkanutbrott ta livet av nästan allt liv på jorden. Denna gång kommer människans oändliga dumhet att elda på utvecklingen.

Vetenskapens värld – Avsnitt 15 | SVT Play

Om Vetenskapens värld-programmet inte skulle få er att komma till insikt eller om ni vill veta mer kan ni:

Läsa:

En obekväm sanning : om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt den – Al Gore – Bok (9789153430612) | Bokus bokhandel

Och se en dystopisk film, just om hur människan skapar undergång:

Age of stupid (on Youtube)
Vill ni trösta er med en smula hopp om mönniskans mer kloka sidor kan på svt play ni kolla in ett gäng, som bor i trädhus i Costa Rica.

Jag önskar att Trosa kommuns ledande bygg-galna politiker i tid inser att de gör morgondagens eventuellt överlevande människor en björntjänst när de konsumerar upp landskap i samma takt som en skogsbrand kan ödelägga enorma områden på bara några dagar.
Vi har forfarande tid att vända tillbaka till ett liv i samklang med naturen och avbryta avskärmandet från den natur som vi ursprungligen själva tillhör.

This is a post about our local stupid politicians who don’t understand enviromental issues.

Anna
  
Fast killing of nature and ourselves!

Vad säger du om detta?/What do you think about this?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s