Närproducerat nära Trosa

Gör en Järna-utflykt.

– till De Vilda för att köpa närproducerat kött. Om du känner att du kan sluka en hel vanlig falukorv utan att känna dig övermätt räcker några skivor Viltring gott och väl för att nå mättnadskänsla. Prisskillnaden kommer du därför att kunna försvara. För att inte tala om hur grisen kontra viltet har mått i sin uppväxtmiljö.

De har också en finfin prinskorv, med samma mättnadskillnad jämfört med vanlig livsmedelsbutik-prinskorv. Det var vad vi hann med att uforska i deras disk denna gång, men de har massor av mer att erbjuda. Gör gärna ett besök 😉

– till Järna stenugnsbageri för att köpa bröd på längden och tvären. Har du väl  börjat äta detta bröd duger inte längre mataffärens industritillverkade s k bröd. Det går utmärkt att frysa och ta fram i det antal skivor du behöver för några dagar framöver. På så vis får du nära-färsk-bröds-upplevelser varje dag 😉

Som en liten bonus fick vi en konstupplevelsepå vägen till bilen. På tågplanket satt de här målningarna och gjorde tillvaron lite mer färgglad.

  
Skulle ni vilja ta en fika i Järna kan jag rekommendera Cafe Lilla Maräng som ligger på deras stora gata ganska långt ner mot järnvägshållet till.

Trosa kommun kallar sig ekokommun, men ligger i lä när det gäller närproducerat, jämfört med Järna och Ytterjärna. Det jag har läst av Trosas Översiktsplan visar inga som helst tecken på att kommunen tänker möjliggöra för oss att komma ikapp på den fronten dessvärre. Så vi lär även i framtiden behöva ta bilen till Järna för att handla närproducerat.

Detta skriver jag 2015 och inte 1965!

Anna

Vad säger du om detta?/What do you think about this?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s