Framtida Trosa inget för allergiker

Jag har precis sett Vetenskapens värld, som handlade om allegier och vad de kan bero på. Teorierna är nog lika många som allergierna minst.

Men i programmet kommer forskarna fram till att människans avskärmande från naturen har en mycket stor inverkan på hur allergi-epidemin sprider sig lavinartat.

I Trosa kommuns förslag till Översiktsplan har man definitivt inte tagit hänsyn till dessa rön, som alltså kan komma att påverka en stor del av folkhälsan, inte bara allergier utan även andra ohälsoåkommor.

Trosa kommun vill bygga bort väldigt stora naturområden i vår omedelbara närhet, något som alltså kan komma att påverka nästa generations barn mycket negativt.

Att leva med allergier är besvärligt och begränsar det dagliga livet i ganska stor utsträckning. Vill vi verkligen omöjliggöra för morgondagens barn att slippa allergier genom bland annat högfrekventa naturvistelser?

Ska vi verkligen avskärma nästa generation från naturen också? Har vi inget lärt oss i denna generation?

Det jag har läst av Översiktsplanen verkar mycket omodernt och jag finner också total avsaknad av morgondagens gröna städer-ideer. Naturen behöver inte oss, men vi behöver naturen. 

Se Nature is speaking – Mother nature

Översiktsplan 2015 är för mig en dystopi, men jag hoppas att vi som bor i kommunen ännu en tid kan försöka påverka utvecklingen och inte bara lita till några få små farbröder i beslutande församling, som vill bli störst.

Se gärna Age of stupid, så förstår ni vad människan kanske redan gör galet med vår natur.

Vill ni se att människan kan göra precis tvärtom, kolla in detta program på svt play. Det handlar om människor, som bokstavligen lever i naturen.

Anna

  
  

Vad säger du om detta?/What do you think about this?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s