Massor av konst i påskhelgen!

Konsttriangeln Trosa 3-6 april 2015

In Trosa we have an easter exhibition, we call Konsttriangeln in our three little towns and villages.
 
För tredje året i rad arrangerar en grupp konstnärer tillsammans med Trosa kommun en konstrunda i påskhelgen 3-6 april. Ni kan läsa mer på deras Facebooksida, för er som förstår er på fb-världen. Jag tillhör inte dem, men jag hittade en länk dit.
 
Runt om i bygden kan ni besöka utställningsställen av skilda slag med varierade konstformer. Ett utmärkt tillfälle att finna inspiration till egen kreativitet, möta konstnärer IRL och träffa på bekanta som man inte hunnit träffa på länge. Även ett tillfälle att bjuda era vänner till Trosabygden för en eller två promenader mellan konstställena i vårsolen.
 
Första årets runda slog mycket väl ut i besöksantal och antal konstnärer lång kring dryga femtio. Förra årets runda hade fler konstnärer och fler utställningsställen, men färre besökare. Inför detta tredje år meddelande man sökandeurvalet att man ville eftersträva kvalitet och bad därför i ansökan om utbildningsuppgifter. Kanske som ett mått eller hjälp att bedöma kvalitet, vem vet. Årets antal utställare uppgår till femtio stycken fördelat på trettiotalet ställen.
Jag gissar att organisationen varje år prövar sig fram på olika vis för att finna en bra mix och ett önskat antal besökare och utställare på rundan.
Jag deltog tillsammans med några målarkollegor första året, då rundan inbjöd samtliga konstnärer med anknytning till kommunen att delta. Den tavla jag valt ut till samlingsutställningen på Hamnmagasinet vid Bomans fick äran att hamna hos den första köparen någonsin i Konsttriangelns påbörjade resa.
Ta nu tillfället i akt i påsk och titta på mycket konst och fråga ut konstnärerna om allt ni vill veta om konstens konst. När jag deltog som utställare pratade jag med massor av människor just om hur man kommer igång och skapar själv. Jag hoppas att många tog med sig inspiration hem och satte igång och skapade. Konst är friskvård för själen!
Jag deltar inte i Konsttriangeln av flera skäl. Tidsbrist, arbetsbörda i försörjningsyrket och tillhör den autodidaktiska konstnärsgruppen, som i årets ansökan fick lämna blankt i utbildningsrutan, om man ansökte. Jag ansökte aldrig, så jag vet inte hur det hade gått 😉
Men det hindrar mig dock inte från att försöka hinna med några besök hos utställarna och hämta inspiration. Gör det ni också om ni kommer till Trosabygden i påskhelgen.
Anna
Här ser ni den ”historiska” tavlan jag berättade om ovan. Jag sålde ett canvastryck av originalmålningen. Vill ni också ha ett canvastryck av denna bild kan ni kontakta mig.
Att bestiga berg/climb mountain

2 reaktioner på ”Massor av konst i påskhelgen!

Vad säger du om detta?/What do you think about this?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s